Grecia este cunoscuta pentru locurile incarcate de istorie, motiv pentru care a fost intotdeauna o destinatie adorata de turisti. Un alt avantaj al grecilor sunt preparatele culinare, bucataria elena este una plina de arome exotice, ierburi aromatice si bineinteles cel mai fin ulei de masline de pe mapamond. Arta culinara greceasca este binecunoscuta in toata lumea, fiind una dintre cele mai vechi bucatarii ale lumii care dateaza inca din antichitate.
Reteta prezentata in acest articol este insiprata de celebra Papoutsakia care este realizata din vinete umplute cu carne, dar eu am inlocuit carnea cu legume picante delicoase calite! Pot sa declar ca le prefer de 1000x pe acestea in detrimentul celor cu carne tocata!
Ingrediente:
- masline rondele
- mozzarella
- vinete
- dovlecei
- ardei iute
- usturoi
- ceapa
- morcov
- ardei gras
- rosii bine coapte
- cimbru uscat
- busuioc proaspat
Vinetele le taiem pe jumatate si scoatem partea de mijloc cu seminte. Stropim vinetele cu sare si putin ulei de masline.
Le asezam intr-o tava si acoperim cu folie de aluminiu. Introducem tava in cuptorul incins la 200gr si lasam vinetele sa se coaca petru aprox. 30 min.
In tigaie auncam usturoiul, ceapa si ardeiul iute si le calim pentru 3 minute.
Pana ce se coc vinetele, aruncam legumele taiate cubulete intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline, sare si piper. Le lasam sa se caleasca la foc iute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Asa vor arata legumele dupa 15 minute de stat pe foc. Este timpul sa oprim din fierbere si sa scoatem vinetele din cuptor.
Am scos vinetele din cuptor si am indepartat folia de aluminiu.
Jumatatile de vanata coapta au fost umplute cu legumele calite.
Am pregatit pe o farfurie separata cascaval ras si felii de mozzarella.
Cascavalul si mozzarella le-am presarat peste vinetele umplute cu legume si le-am introdus in cuptorul incins la 180gr pentru 25 minute.
Rezultatul a fost spectaculos! Inainte sa le servesc am presarat putin cimbru uscat si frunze de busuioc proaspat! A fost un adevarat deliciu! Va recomand sa serviti dupa masa un pahar de digestiv mastic. Masticul este o bautura spirtoasa aromatizata cu o rasina culeasa din arbore de mastica.
Cu acest preparat am adus o parte din Grecia in bucataria mea! Acest lucru ma va ajuta sa am rabdare pana la urmatoarea calatorie intr-o insula elena!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu