sâmbătă, 3 octombrie 2015

Supă de pește în stil asiatic



     Astazi am gatit cea mai buna supa pe baza de peste! Compozitia este saraca in ingrediente, timpul de preparare foarte scurt, dar in schimb este cel mai gustos preaparat din ultima vreme! Sau probabil exagerez eu cu mancarea asiatica!


Ingrediente:

- file de cod
- noodles de orez
- varza chinezeasca
- ghimbir
- usturoi
- ardei iute
- ciuperci feliate la conserva
- ceapa verde
- sos de soia light
- sos de peste




     Am cumparat un singur file de cod pe care l-am taiat in bucati egale. Am pregatit doua oale cu apa clocotita pe foc si o tigaie pentru legume.


     In prima oala am pus felii de ghimbir, un ardei iute taiat bucati, 4 catei de usturoi, sos de soia si sos de peste, le-am lasat sa fiarba 10 minute inainte sa pun bucatile de peste. In cea de-a doua oala am pus apa cu sare si in momentul in care a dat in clocot am pus fideaua de orez sa fiarba pentru 5 minute. Dupa ce s-a scurs timpul am scos taiteii si i-am lasat sa se scurga de apa intr-o sita.


     Am scos fileul de peste dupa doar 3-4 minute de fiert in apa cu ghimbir. Pestele se fierbe foarte repede, iar daca il lasam mai mult riscam sa se descompuna in multe bucatele mici si practic sa pierdem preparatul.


     Varza chinezeasca o taiem in fasii subtiri si o punem in wok impreuna cu ceapa verde tocata marunt, ciuperci din conserva, ulei de masline si sos de soia. Lasam compozitia pentru 3 minute in tigaia incinsa si oprim focul. Legumele se inmoaie imediat si trebuie sa fim atenti ca ele sa ramana putin crocante. Apa cu ghimbir in care a fost fiert fileul de cod o punem deoparte si o pastram pentru supa.


         Dupa doar 15 minute de fiert ingredientele si calit legumele obtinem o supa delicioasa care sa ne duca cu gandul la taramul indepartat al Asiei!
       La final asezam intr-un bol generos taiteii de orez, turnam supa de ghimbir in care am fiert pestele pe deasupra, adaugam legumele calite in tagaie si asezam cu grija fileul de cod alb fiert! Servim fierbinte cu ajutorul betelor chinezesti, altfel gustul nu mai este acelasi :) ! 

         Am sa inchei cu un proverb chinezesc si va las pe voi sa trageti concluziile: "Cine nu zambeste, n-ar trebui sa-si mai deschida pravalia dimineata!"

Word! B-)

       









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu