sâmbătă, 26 septembrie 2015

Burgeri de somon




Când spunem "burger" automat ne gândim la fast food şi mâncare nesănătoasă. Nu e total greşit. Însă burgerii se pot transforma într-un prânz extrem de gustos, mai ales cand inlocuiesti carnea tocata cu peste. Eu am folosit somon si am constatat ca am facut alegerea perfecta

Ingrediente:

- somon
- chifla
- ceapa rosie 
- rucola
- usturoi
- mustar
- patrunjel
- iaurt 
- lamaie
- castravete

     Prima etapa in realizarea burgerilor cu somon este a taiam ceapa rondele si sa o punem la marinat cu un sos alcatuit din miere, otet balsamic dulce, sare & piper. Le lasam la frigider pana suntem gata cu celelelate ingrediente. 

     Ne folosim de blender pentru a mixa pasta din care vom face burgerul. Punem in recipient ceapa rosie, usturoi, somon (eu am folosit o bucata facuta la gratar cu cateva zile inainte si care ramasese prin frigider), miez de paine, o lingura de mustar, sare & piper, curcuma si patrunjel.

     Cand pasta este gata o portionam in chiftele mici pe care le aplatizam cu ajutorul mainilor si le aruncam in tigaie pentru a se coace. Intoarcem chifteaua pe ambele parti pana se rumeneste bine.

Intre timp facem un os din iaurt, castravete ras, usturoi pisat, zeama de lamaie, sare si menta.

Cand avem toate chiftelele gata, taiem chiflele de paine pe jumatate si le prajim putin in tigaie cu unt. Peste chifla turnam sosul de iaurt si continuam cu celelalte ingrediente.

      Ordinea ingredientelor pe chifla este urmatoarea: sosul de iaurt, chifla de somon, ceapa marinata, salata de rucola si iar sos de iaurt. La sfarsit pozitionam si capacul burgerului si ne putem aseza la masa.



     Nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna, eu una nu mai pot rezista tentatiei si abia astept sa gust din acest fish burger :)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu