Bruschetele sunt un aperitiv de origine italiană, ce îmbină gusturi şi miresme diverse. Ele fac parte dintr-un meniul mediteranean si pot fi realizate cu mai multe tipuri de topping. Reteta de astazi are ca ingredient de baza pestele afumat, mai exact file de pastrav afumat cu ierburi.
Ingrediente:
- file pastrav afumat
- ceapa rosie taiata marunt
- capere
- zeama de lamaie
- o lingura de maioneza
- patrunjel
- piper
Inainte de prepararea compozitiei taiem in felii de grosime medie o bagheta de calitate, stropim feliile cu ulei de masile si le punem la cuptor (180gr) pentru 10 minute pana capata o culoare aurie.
Amestecam fileul de peste maruntit impreuna cu mult suc de lamaie, capere si ceapa rosie.
Adaugam o lingura de maioneza, patrunjel tocat si mult piper negru macinat.
Scoatem feliile de paine din cuptor si punem cate o lingura din compozitie.
Servim acest aperitiv delicios cu un pahar de vin alb sec, rece ca gheata!
Buon appetito!
Ciao! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu