marți, 25 august 2015

Supă cremă de roşii



     Seria retetelor mele preferate continua astazi cu un o supa crema de rosii. Si daca tot este perioada in care se gasesc multe sortimente de rosii proaspete in piete este si pacat sa nu le folosim din plin in bucatarie. Am sa combin mai multe legume in aceasta supa pentru a ii diversifica aroma. Dar mai intai am sa va arat rosia gigant culeasa din gradina mea de legume :)

 Asta se intampla cand iti uzi in exces gradina ! :)

Ingrediente supa crema:

- rosii proaspete (orice tip, orice forma)
- morcovi
- telina 
- ceapa rosie
- usturoi
- ardei iute
- busuioc proaspat
- sare & piper

     In prima faza punem radacinoasele ( morcov, telina, usoturoi, ceapa, ardei iute) la calit pentru 10 minute intr-o oala stropita cu ulei de masline, sare si piper. 

     Dupa ce legumele din etapa I s-au inmuiat, adaugam rosiile si un cartof mic sau jumatate de cartof mare. Peste legume turnam apa, astfel incat sa acopere ce avem in oala. Lasam sa fiarba la foc iute si acoperim oala cu un capac pentru a grabi fierberea.

     Incercam cu o furculita din cand in cand legumele radacinoase pentru a vedea daca s-au fiert bine. Dupa ce constatam ca acestea sunt inmuiate, suplimentam numarul ingredientelor si presaram o mana de frunze de busuioc, dupa care trecem la procesul urmator si le pasam cu un blender. 

    La final, dupa ce turnam supa in farfurie, adaugam o lingurita de smantana si incepem sa pregatim crutoanele. Crutoanele sunt extrem de simplu de facut: taiem painea in bucati mici, stropim cu sare, ulei de masline, cimbru uscat si le punem intr-o tava pentru 7 minute la cuptorul incins in prealabil.



Aceasta este propunerea mea de astazi! Astept opinii, pareri sau reclamatii dupa ce incercati reteta mea! :)



 


 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu