Ce te faci cand te trezesti pe nepusa masa cu 3 prieteni infometati la usa? Raspunsul se gaseste in "resturile" pe care le gasesti prin frigider!
In cazul meu, am fost salvata de 3 lipii mexicane umede si diverse mezeluri, branzeturi, conserve si legume proaspete din gradina!
Am realizat cu mare arta :) 3 sandvisuri gustoase pentru care am primit aplauze si ovatii la scena deschisa ;)
Avem 3 persoane cu gusturi diferite printre care si un vegetarian, deci sa le luam pe rand!
Ingrediente wrap no. 1:
- lipie mexicana
- pastrama de vita crud-uscata
- telemea de capra
- rosii uscate la soare
- ceapa verde
- castravete
- ardei iute
- turmenic
- patrunjel
- pasta tomate
- maioneza
Pe lipie punem o baza din pasta de rosii si maioneza.
Adaugam pastrama de vita crud-uscata si bucati de telemea de capra.
Asortam proteinele cu ceapa verde, ardei iute, feliute de castravete, rosii uscate la soare, ceapa verde, ardei iute, patrunjel.
La final presaram turmenic si pjper din abundenta.
Infasuram lipia strans, dupa care o punem sa se rumeneasca.
Pentru ca am fost prinsa pe picior gresit, fara a avea in dotare un sandwich maker, am folosit o banala tigaie anti aderenta pentru a finalizata wrapul. Am facut alegerea potrivita pentru ca nu mi-a luat mai mult de 2 minute pentru fiecare parte si s-a rumenit foarte frumos. La fel de bine puteti sa le coaceti si la cuptor.
In imaginea de mai sus aveti rezultatul primului sandvis. Meseanul s-a declarat satisfacut! :)
Ingrediente wrap no. 2:
- lipie mexicana
- mustar
- maioneza
- pasta hrean
- sunca presata
- cascaval
- ardei copti
- ciuperci
- capere
- cimbru
-piper
Baza o obtinem cu mustar, maioneza si pasta de hrean.
Raspandim pe toata suprafata lipiei cascaval, sunca, ardei copt, ciuperci, cateva capere si cimbru.
Procedam la fel ca si in cazul preparatului anterior si rulam, rumenim dar facem intre timp si un sos.
Sosul este fabricat din ingredientele care le-am folosit ca baza pentru sandvis adica mustar, hrean, maioneza si cimbru. Coacem si cateva rosii cherry pentru decor.
Aceasta a fost si propunerea no. 2!
Iata ca am ajuns si cea de-a treia varianta, cea vegetariana, destinata celui mai pretentios mesean si sincer va zic, preferata mea!
Ingrediente wrap no. 3:
- lipie mexicana
- fasole rosie
- humus
- ardei copt
- busuioc proaspat
- pasta curry
- pasta tomate
- ardei iute
- patrunjel
- ceapa verde
- cascaval
- turmenic
Punem in blender 2 linguri de humus impreuna cu fasii de ardei copti si frunze de busuioc proaspat.
In numai 2 minute obtinem o pasta gustoasa pe care o folosim ca baza pentru wrap-ul nostru.
Aruncam in tigaie fasolea rosie, pasta de curry, pasta de tomate, ardei si frigem la foc iute.
Dupa 5 minute presaram verdeata (patrunjel tocat si ceapa verde).
Punem amestecul vegetarian pe lipie. Observati in imagine cum aburul incins se ridica din legume!
Radem cascaval si ne apucam sa coacem lipia!
Gata si ultimul sandvis, trebuie sa recunosc ca a fost cel mai gustos!
Va recomand sa incercati varianta care va place cel mai mult sau chiar pe toate trei!
Astept sa-mi scrieti impresiile voastre!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu