In weekend ma bucur de timpul liber si il folosesc de cele mai multe ori in scopul creatiei culinare! Rulourile de porc gatite astazi le-am servit cu cartofi cu rozmarin la cuptor si piure de mazare cu busuioc. Reteta piureului a fost publicata deja pe blog, o puteti gasi accesand link-ul urmator: http://deliciiledeliei.blogspot.ro/2015/08/piure-de-mazare.html
Ingrediente:
- pulpa de porc
- ardei rosu kapia
- usturoi
- ceapa
- ciuperci
- patrunjel
- chimion
Fripturile se bat pentru a deveni cat mai intinse si subtiri.
Intr-o tigaie calim la foc iute ceapa rosie, usturoi si ardei gras kapia.
Completam legumele din tigaie cu ciuperci si patrunjel, putin ulei de masline, sare & piper.
Amestecul obtinut se pune peste friptura de porc si o rulam strans.
Fixam bucata de carne cu o scobitoare pentru a nu se deschide in timpul coacerii in cuptor.
Impachetam rulourile in folie de aluminiu. Urmeaza sa le lasam in aceasta configuratie pentru 25 de minute in cuptorul incins la 200 gr.
Dupa ce scoatem rulourile din folia de aluminiu, turnam vin alb. Folositi un vin bun, vinul care va place sa-l beti. Bautura nu trebuie sa fie una de calitate slaba. Nu tratati mancarea cu un vin pe care nu l-ati servi in mod obisnuit.
Ungem bucatile de carne cu un sos din mix de ierburi aromatice cu ulei de masline (cimbru, rozmarin, piper). Bagam din nou in cuptor si le lasam pentru aproximativ 30-40 minute la temperatura mai scazuta, de 180 gr.
Intre timp am pus in cuptor cartofi feliati stropiti cu ulei de masline si rozmarin. Ii lasam sa se rumeneasca pentru 30 de minute in cuptor alaturi de rulouri.
Rulourile din carne de porc au iesit fragede si gustoase.Nu am scos tava din cuptor pana ce carnea nu a prins o crusta de culoare inchisa. Este recomandat sa porniti si instalatia de caldura cu sursa electrica din partea superioara a cuptorului, daca aceasta exista. Le-am servit alaturi de cartofii cu rozmarin, o lingura de piure de mazare si salata de rucola cu radicchio.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu