luni, 14 septembrie 2015

Paste vegetariene cu zucchini și blue cheese


     Cine a spus că pastele vegetariene sunt banale? Acest preparat delicios este menit să vă schimbe părerea și să vă deschidă apetitul pentru bucataria italiană! Nu trebuie să fii expert în bucătărie ca să prepari această rețetă!

Ingrediente:

- tagliatelle
- zucchini
- dovlecei
- roșii
- busuioc
- usturoi
- smântână pentru gătit
- brânza cu mucegai
- sare
- piper
- boia



     Facem un sos în blender din busuioc și usturoi sau folosim sosul pesto la borcan găsit în supermarket. Pasta obținută o punem într-o tigaie alături de conținutul unei conserve de roșii decojite, doi căței de usturoi și frunze de busuioc. Lăsam tigaia pe foc în jur de 10 minute pentru ca sosul să scadă și să se îngroașe.

      Tăiem în felii de grosime medie un zuchinni și un dovlecel mic. Punem rondele de legume pe tigaia grill și presărăm puțină sare. Le  rumenim bine pe ambele părți iar când sunt gata le scoatem pe un platou și le lăsăm să se odihnească până ce avem pastele gata.

     Am folosit tagliatelle pentru această rețetă și le recomand fierte al dente. Punem apa la fiert cu puțină sare și ulei de măsline pentru a împiedica lipirea. În momentul în care apa dă în clocot, adăugam pastele și le lăsăm să fiarbă în jur de 6-8 minute, conform indicațiilor de pe ambalaj. Pentru a obține pastele "al dente" cronometrați fierberea lor și opriți focul cu 1 minut înainte de timpul de preparare înscris pe ambalaj.

      Sosul blue cheese l-am preparat în doar 2 minute. Am tăiat brânza cu mucegai în cubulețe, o bila de mozarella felii, am adăugat smântână pentru gătit, o jumatate de linguriță de boia, am pus totul într-un ibric și am ținut pe foc amestecând continuu.




     După ce am gătit toate ingredientele punem pastele pe farfurie, adăugam deasupra feliile de zucchini la grătar, turnam sosul din tigaie (pesto + tomate) și sosul de brânză. Preparatul nu mai are nevoie de nici o altă prezentare! Nu-mi rămâne decât să vă urez poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu