marți, 22 septembrie 2015

Friptură de vită Black Angus cu rozmarin

     Este foarte greu sa gasesti un restaurant unde poti manca o friptura de vita buna. De aceea m-am hotarat sa caut perfectiunea acasa, in bucataria mea. Trebuie sa alegem cu grija carnea, va recomand sa va orientati spre vita Black Angus sau vita maturata. Chiar daca acest tip de carne are un pret putin mai ridicat fata de cel traditional, merita! Modalitatea de preparare pe care v-o propun in acesta reteta va permite sa faceti o friptura frageda, ce se va topi in gura! Va sfatuiesc sa planuiti in prealabil friptura de vita deoarece este indicat sa o lasati la fezandat.

Ingrediente:

- friptura de vita Black Angus
- rozmarin proaspat
- coriandru
- ulei de masine
- sare de mare


     Am pus carnea macra la fezandat cu ulei de masline, rozmarin si coriandru . Am lasat-o la frigider aproximativ o ora. Cu cat mai mult, cu atat mai bine! Ideal ar fi sa stea 2-3 ore. Unii bucatari recomanda chiar si o seara intreaga.

     Inainte sa aruncam friptura in tigaie o scoatem din figider cu 30 de minute inainte pentru a ajunge la temperatura camerei. Nu punem ulei in tigaie pentru ca bucata de carne va ramane unsa dupa fezandat.


     Deoarece este goasa o presam cu paleta de gatit pentru a se scurge sangele. O s-o auzim cum sfaraie pana se evapora tot sucul.

      Am lasat friptura 10 minute pe fiecare parte, inclusiv pe lateral unde m-am ajutat de un cleste pentru o tine in pozitie. La final am stors o jumatate de lamaie peste bucata de friptura.

     Am obtinut o friptura perfecta suculenta si aromata! Am servit alaturi de o garnitura fina si aromata din piure de cartofi si deasupra am turnat o lingura de sos de rosii facut in casa prin metoda reductiei.








Un comentariu:

  1. sunt bucati de rasol , au parti gelatinoase intre macra si nu e agreata de toata lumea...

    RăspundețiȘtergere