Imi place sa inovez in bucatarie si aproape niciodata nu merg pe varianta retetei clasice, ci o adaptez gusturilor mele.
De aici mi-a venit ideea de a imbogati gustul unei banale salate de ardei copt cu arome care sa iti incante simturile!
Ingrediente:
- ardei gras
- foi dafin
- usturoi
- busuioc
- leustean
- ulei de masline
- otet balsamic crema
- sare
- piper
Ardeii ii punem pe jaraticul incins in gratar si avem grija sa-i intoarcem pe fiecare parte fara sa se arda. Aceasta operatiune nu ar trebui sa va rapeasca mai mult de 10-15 minute. Puteti folosi orice tip de gratar, tigaie grill, etc. Se coc foarte bine si pe aragaz doar ca o sa dureze putin mai mult.
Indepartam cu grija coaja arsa a ardeilor pana raman curati.
Peste ardeii curatati adaugam condimentele. Folosim frunze de busuioc proaspat, foi de dafin, frunze de leustean, usturoi tocat fin, ulei de masline, sare, piper si otet balsamic (varianta cremoasa, putin dulce).
Salata este gata! O puteti servi alaturi de preparate din carne sau vegetariene. Eu o prefer alaturi de branza de capra sau vinete umplute cu legume, dar asta intr-o postare viitoare!
Va doresc pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu